Цінність риби в раціоні людини складно описати. Цінність риби в кулінарії – унікальна. Чим свіжіший продукт, тим більше користі можна отримати. А щоб зробити правильний вибір при покупці, ми поділимося з Вами деякими правилами – як вибрати свіжу рибу!

Не будучи фахівцем в рибній промисловості, головне покладатися на свої нюх, зір та інтуїцію. Відразу відзначимо, що такі види риб, як сьомга і форель приїжджають до нас з Норвегії в охолодженому вигляді.

Отже, зовнішній вигляд сьомги (лосося), форелі:

  • Зябра повинні бути яскраво-червоного кольору.
  • Очі прозорі без каламутності, з чорним зіницею.
  • Луска блискуча і чиста, для лосося і форелі без слизу.
  • Сама тушка щільна і пружна, при натисканні швидко відновлює форму.

Запах сьомги (лосося), форелі:

  • Морська риба повинна пахнути морем.
  • Будь-які сторонні запахи (оцет, хлорка, хімічний запах) вказують на обробку для продовження терміну зберігання.
  • Ще один секрет: коли запах свіжого лосося або форелі нагадує аромат дині, гарбуза або кавуна – це ознака того, що вашій рибку не більш як 5 діб.

Вже будучи вдома, занурте рибу в воду: свіжа опуститься вниз, а зіпсована залишиться на поверхні.
При виборі свіжого філе рекомендації ті ж, що і для тушок: колір, пружність, запах. Будь-які Ваші сумніви в свіжості – показання до відмови від покупки.

Температура зберігання охолодженої риби 0 / + 2 ° C, середній термін зберігання 16 днів, а заморозка при -18 ° C збільшує термін зберігання до 12 місяців. Повторно розморожувати і заморожувати рибу не рекомендується, так як вона втрачає багато корисних властивостей.

Наша компанія займається поставками охолодженої і замороженої риби вже більше 20 років і строго дотримується всіх правила щодо транспортування та зберігання цього продукту. Більше можуть сказати тільки наші постійні клієнти!

Замовити охолоджену рибу можна за посиланням – ТУТ

Рецепти для приготування шукайте в нашому БЛОЗІ