Запікання – кращий спосіб приготування риби. Корисні властивості її повністю зберігаються, калорійність значно знижується, а у рибки підкреслюється натуральний смак і аромат. Червоний морський окунь запечений в духовці – тому підтвердження.
Час приготування – 20 хв.
Час запікання – 25 хв.
Кількість порцій – 2.
Інгредієнти:
- Морський окунь – 2 тушки.
- Цибулина.
- Морквина.
- Вершкове масло – 50 гр.
- Соняшникова олія – за смаком.
- Лимонний сік – за смаком.
- Лимон.
- Перець мелений, сіль, приправи для риби.
Приготування:
Попередньо розморожуємо рибку та чистимо тушки окуня від луски. Плавники та хвіст видаляємо. Миємо гарно тушку, за потреби видаляємо чорну плівку в середині. По всій довжині робимо кілька неглибоких надрізів на рибі.
Солимо тушку з усіх боків та всередині, можна присмачити перчиком. За бажанням, натріть приправами для риби.
Окропляємо лимонним соком (можна використовувати віджатий з лимона). Наносимо не велику кількіть соняшникової олії на тушку. Залишаємо рибу маринуватися хвилин на 15-20.
Нарізаємо цибулину та моркву кружечками.
Злегка промаслюємо форму для запікання. Викладаємо цибулю та моркву.
Запікати в духовці 25 хвилин при температурі 180С. Рибка має неперевершений смак та аромат. Досить простий та легкий рецепт, але страву можна подавати на святковій стіл. Подавати до столу зі свіжими овочами. Про користь морського окуня читайте у статі – “Морський окунь”.
Приємного апетиту!