Шашлики з риби на мангалі виходять приголомшливо смачними, та й до того ж корисним. Багато хто віддає перевагу готувати шашлик з форелі, завдяки чудовим смаковим якостям.
На свіжому повітрі на мангалі, ця рибка виходить чудово ароматною і смачною. Та й корисні речовини, яких в червоній рибі просто сила-силенна, при такому способі приготування не руйнуються.
Час маринування – 10 хв.
Час запікання – 8-10 хв.
Кількість порцій – 4.
Інгредієнти:
- Філе форелі – 600г.
- Очищені креветки – 200г.
- Сік лимона – 1/2 шт.
- Вустерський соус – 2-3 краплі (будь-який інший кисло-солодкий соус).
- Оливкова олія – 2 ст. л.
- Помідори черрі – 200г.
- Сіль, мелений чорний перець за смаком.
Для глазурі:
- Базилік – 3 гілочки.
- Сік лимона – 2шт.
- Рідкий мед – 50г.
Приготування:
Філе форелі і креветки обполоснути і обсушити. Рибу нарізати кубиками і, чергуючи з креветками, наколоти на шпажки.
Змішати лимонний сік з Вустерського соусом. Шашлик посолити, поперчити, скропити отриманою сумішшю і залишити на 10 хв.
Зробити глазур: базилік промити, обсушити, листочки відщипнути і подрібнити. Лимонний сік з’єднати з медом і злегка нагріти, додати базилік.
Рибу з креветками на шпажках змастити оливковою олією і обсмажити на мангалі протягом 8-10 хв, періодично змащуючи глазур’ю.
Черрі вимити і розрізати на половинки. Шашлик з форелі готовий, залишилося викласти на тарілки, прикрасити половинками черрі. Подавати гарячими.
Смачного!
Як обрати свіжу рибу читайте у статті – https://cutt.ly/QbSWfIW
Замовити охолоджену форель з доставкою – https://cutt.ly/TbSWTts
Вустерський соус - кисло-солодкий, пікантний ферментований англійський соус, що готується на основі оцту, цукру і риби.