Шашлики з риби на мангалі виходять приголомшливо смачними, та й до того ж корисним. Багато хто віддає перевагу готувати шашлик з форелі, завдяки чудовим смаковим якостям.
На свіжому повітрі на мангалі, ця рибка виходить чудово ароматною і смачною. Та й корисні речовини, яких в червоній рибі просто сила-силенна, при такому способі приготування не руйнуються.

Час маринування – 10 хв.
Час запікання – 8-10 хв.
Кількість порцій – 4.

Інгредієнти:
  • Філе форелі – 600г.
  • Очищені креветки – 200г.
  • Сік лимона – 1/2 шт.
  • Вустерський соус – 2-3 краплі (будь-який інший кисло-солодкий соус).
  • Оливкова олія – ​​2 ст. л.
  • Помідори черрі – 200г.
  • Сіль, мелений чорний перець за смаком.
Для глазурі:
  • Базилік – 3 гілочки.
  • Сік лимона – 2шт.
  • Рідкий мед – 50г.
Приготування:

Філе форелі і креветки обполоснути і обсушити. Рибу нарізати кубиками і, чергуючи з креветками, наколоти на шпажки.

Змішати лимонний сік з Вустерського соусом. Шашлик посолити, поперчити, скропити отриманою сумішшю і залишити на 10 хв.

Зробити глазур: базилік промити, обсушити, листочки відщипнути і подрібнити. Лимонний сік з’єднати з медом і злегка нагріти, додати базилік.

Рибу з креветками на шпажках змастити оливковою олією і обсмажити на мангалі протягом 8-10 хв, періодично змащуючи глазур’ю.

Черрі вимити і розрізати на половинки. Шашлик з форелі готовий, залишилося викласти на тарілки, прикрасити половинками черрі. Подавати гарячими.

Смачного!

Як обрати свіжу рибу читайте у статті – https://cutt.ly/QbSWfIW

Замовити охолоджену форель з доставкою – https://cutt.ly/TbSWTts

Вустерський соус - кисло-солодкий, пікантний ферментований англійський соус, що готується на основі оцту, цукру і риби.