Якщо ви хочете спробувати щось нове, виїжджаючи на природу, тоді приготуйте сьомгу, а краще стейки сьомги смажені на грилі. Стейки готуються набагато швидше шашликів і не вимагають попередньої підготовки (рибу не потрібно маринувати).
Час маринування – не потрібно.
Час запікання – 10-14 хв (залежить від товщини стейка).
Кількість порцій – 4.
Інгредієнти:
- Стейк сьомги – 4 стейки (1 стейк на 1 порцію).
- Лимон 1 шт.
- Сіль – на смак.
- Чорний перець – на смак.
Для соусу:
- Сметани – 1 стакан.
- Вершкового масла – 1 ст.л.
- Борошна – 1 ст.л.
- Сіль, перець – на смаком.
Приготування:
Кожен стейк солимо і перчимо з одного боку.
Кладемо стейки на решітку посоленною і перченою стороною вниз. Солимо і перчимо другу сторону стейків вже на решітці. Закриваємо грати. Риба смажиться досить швидко, в залежності від жару вугілля, на кожну сторону потрібно хвилин по 5-7.
Стейки розкладаємо на тарілки та поливаємо лимонним соком.
Приготування соусу:
Розтопіть вершкове масло та обсмажте на ньому борошно. Прогрійте сметану і додайте до обсмаженого борошна, додайте сіль і спеції і доведіть до кипіння.
Все соус готовий, його можна приготувати на передодні поїздки вдома. Зберігати не більше одного дня.
Стейки сьомги смажені на грилі на вугіллі готові. Подавати рибку з соусом та овочами.
Приємного апетиту і відмінного відпочинку!
Перед тим, як брати рибу в руки, надягаємо одноразові рукавички або просто поліетиленовий пакет, тоді вам не доведеться потім відмивати руки від риби в похідних умовах.
Наша компанія займається поставками риби з Норвегії, кожноъ середи найсвіжіша охолоджена сьомга та стейки.
Як вибрати свіжу рибу – читайте у статті за посиланням – ТУТ