Якщо ви хочете спробувати щось нове, виїжджаючи на природу, тоді приготуйте сьомгу, а краще стейки сьомги смажені на грилі. Стейки  готуються набагато швидше шашликів і не вимагають попередньої підготовки (рибу не потрібно маринувати).

Час маринування – не потрібно.

Час запікання – 10-14 хв (залежить від товщини стейка).

Кількість порцій – 4.

Інгредієнти:
Для соусу:
  • Сметани  – 1 стакан.
  • Вершкового масла – 1 ст.л.
  • Борошна – 1 ст.л.
  • Сіль, перець – на смаком.
Приготування:

Кожен стейк солимо і перчимо з одного боку.

Кладемо стейки на решітку посоленною і перченою стороною вниз. Солимо і перчимо другу сторону стейків вже на решітці. Закриваємо грати. Риба смажиться досить швидко, в залежності від жару вугілля, на кожну сторону потрібно хвилин по 5-7.
Стейки розкладаємо на тарілки та поливаємо лимонним соком.

Приготування соусу:

Розтопіть вершкове масло та обсмажте на ньому борошно. Прогрійте сметану і додайте до обсмаженого борошна, додайте сіль і спеції і доведіть до кипіння.

Все соус готовий, його можна приготувати на передодні поїздки вдома. Зберігати не більше одного дня.

Стейки сьомги смажені на грилі на вугіллі готові. Подавати рибку з соусом та овочами.

Приємного апетиту і відмінного відпочинку!

Перед тим, як брати рибу в руки, надягаємо одноразові рукавички або просто поліетиленовий пакет, тоді вам не доведеться потім відмивати руки від риби в похідних умовах.

 

Наша компанія займається поставками риби з Норвегії, кожноъ середи найсвіжіша охолоджена сьомга та стейки.

Як вибрати  свіжу рибу – читайте у статті за посиланням – ТУТ