Пропонуємо спробувати рецепт – морський окунь на мангалі. У червоному окуні майже немає дрібних кісток, м’ясо – соковите і ніжне, в міру жирне. Тому ця риба відмінно підходить для запікання.
Час маринування – 15хв.
Час запікання – 10-14 хв.
Кількість порцій – 4.
Інгредієнти:
- Морський (червоний) окунь – 4 шт.
- Лимон – 1 шт.,
- Сіль, перець і розмарин за смаком,
- Олія соняшникова – 2 ложки.
Приготування:
Щоб приготувати морського окуня на мангалі, спочатку розморожуємо і злегка надрізаємо боки по діагоналі. Солимо, перчимо і посипаємо розмарином, поливаємо олією, розтираємо і відкладаємо вбік на 15 хвилин.
В цей час розпалюємо мангал і доводимо вугілля до кондиції, коли вже немає вогню, і в мангалі залишився тільки жар. Викладаємо морського окуня на решітку і починаємо смажити. Рибі не потрібна дуже висока температура, тому грати краще перевертати кілька разів до утворення золотистої скоринки.
Готово!
Після морського окуня потрібно розкласти по тарілках і полити соком лимона. Розмарин в маринаді і свіжий сік лимона додадуть свіжий незабутній аромат рибі, яка готується на вугіллі. Морський окунь на мангалі – ідеальний спосіб приготування для цього виду риби. Подавати до столу з овочами та улюбленим соусом.
Приємного апетиту!
Користь та як обирати морчький окунь читайте у статті – ТУТ
Замовити морський (червоний) окунь перейдіть до МАЗАЗИН