Смажити шашлик із лосося на мангалі невеликими шматочками досить небезпечно, рибку можна перетримати, а це висушить її та зіпсує. Саме тому рекомендується для маринування використовувати жирні соуси.
Час маринування – 30хв.
Час запікання – 10-14 хв.
Кількість порцій – 4.
Інгредієнти
- Сьомга (лосось) – 800 г.
- Цибуля – 2шт.
- Майонез – 120 г
- Гірчиця – 25 г.
- Лимон – 1шт.
- Сіль.
Як приготувати
Рибу для шашлику нарізаємо дрібними кубиками. Все залежить від початкової форми шматка, іноді зручніше робити бруски. Промиваємо сьомгу та перекладаємо в миску.
Змішуємо гірчицю і майонез, солимо, додаємо до них сік з цілого лимона. Маринад готовий. Викладаємо його до риби.
Цибулю нарізаємо кільцями. Якщо кришити дрібно, то шматочки будуть прилипати, а потім підгорати. Цибюлю солимо, мнемо руками і відправляємо в миску до риби. Тепер все ретельно перемішуємо, накриваємо і даємо постояти. Сьомги не потрібно довго маринуватися досить 30-40 хвилин.
Нанизуємо шматочки на палички, відправляємо на мангал. Можна відразу укладати над вугіллям або розкидати по решітці. Готується рибка швидко регулярно перевертаючи. Як тільки з’явиться скоринка і приємний аромат, знімаємо рибний шашлик з вогню. Шашлик із лосося на мангалі – готовий!
Подавати такий шашлик можна з маринованою цибулею, але замість оцту краще використовувати лимонний сік, можна додати запашного перцю, зелені.
Смачного!
Переглянути всі рецепти для грилю та мангалу можна ТУТ
Замовити сьомгу (лосось) для приготування завітайте до ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИНУ