Складаючи добірку рецептів для весняно-літніх пікніків, ми звичайно, не могли обійти увагою скумбрію. Це досить розповсюджена і доступна, проста в приготуванні, смачна та ароматна страва «Скумбрія на решітці та вуглях».

Час маринування – 30хв.

Час запікання – 16-20 хв.

Кількість порцій – 4.

Інгредієнти:
  • Скумбрія – 3 штуки.
  • Лимон – половинка.
  • Сіль – на смак.
  • Запашний перець – на смак.
  • Рослинна олія – 4 ст. л.
  • Часник – 2 зубч.
  • Імбир – 1 ч. л.
  • Італійські трави – 1,5 ч. л.
  • Базилік – 1 ч. л.
Приготування:

Для початку підготуємо рибу.

Розморожуэмо скумбрію, відрізаємо голови, плавники, хвости. Видаляємо нутрощі і плівки. Добре промиваємо, робимо кісткові надрізи. Поливаємо соком лимона, перчимо.

Приготуйте маринад.

Часник розім’яти, змішати з імбиром, базиліком, італійськими травами. Залити невеликою кількістю рослинної олії і перемішати.
Гарненько намажте скумбрію маринадом і залиште помаринувати на 30-40 хв.

Коли вугілля будуть тліти, викладаємо скумбрію на решітку мангала. Запікаємо по 8-10 хвилин з кожного боку.
Знімаємо рибку з мангала і відразу ж подаємо ще гарячо.

Скумбрія жирна риба тому щоб збалансувати подавайте з великою кількістю свіжих овочів. Скумбрія, запечена на мангалі – це, здорово, корисно, швидко і дуже просто.

Смачного!

Вибрати рибу для приготування з доставкою – ИНТЕРНЕ МАГАЗИН

Інші рецепти для грилю та мангалу ТУТ