Складаючи добірку рецептів для весняно-літніх пікніків, ми звичайно, не могли обійти увагою скумбрію. Це досить розповсюджена і доступна, проста в приготуванні, смачна та ароматна страва «Скумбрія на решітці та вуглях».
Час маринування – 30хв.
Час запікання – 16-20 хв.
Кількість порцій – 4.
Інгредієнти:
- Скумбрія – 3 штуки.
- Лимон – половинка.
- Сіль – на смак.
- Запашний перець – на смак.
- Рослинна олія – 4 ст. л.
- Часник – 2 зубч.
- Імбир – 1 ч. л.
- Італійські трави – 1,5 ч. л.
- Базилік – 1 ч. л.
Приготування:
Для початку підготуємо рибу.
Розморожуэмо скумбрію, відрізаємо голови, плавники, хвости. Видаляємо нутрощі і плівки. Добре промиваємо, робимо кісткові надрізи. Поливаємо соком лимона, перчимо.
Приготуйте маринад.
Часник розім’яти, змішати з імбиром, базиліком, італійськими травами. Залити невеликою кількістю рослинної олії і перемішати.
Гарненько намажте скумбрію маринадом і залиште помаринувати на 30-40 хв.
Коли вугілля будуть тліти, викладаємо скумбрію на решітку мангала. Запікаємо по 8-10 хвилин з кожного боку.
Знімаємо рибку з мангала і відразу ж подаємо ще гарячо.
Скумбрія жирна риба тому щоб збалансувати подавайте з великою кількістю свіжих овочів. Скумбрія, запечена на мангалі – це, здорово, корисно, швидко і дуже просто.
Смачного!
Вибрати рибу для приготування з доставкою – ИНТЕРНЕ МАГАЗИН