Готувати смачно та корисно досить легко. Існує безліч рецептів приготування мідій, але цей, мабуть, – самий простий і швидкий. Маючи в запасі мінімум інгредієнтів, ви зможете приготувати смачну закуску для любителів морепродуктів. Ділимося з Вами рецептом “Мариновані мідії в соєвому соусі”.

Час приготування – 20 хв.

Час маринування – 4 години.

Кількість порцій – 2.

Інгредієнти:
  • Мідії – 400гр.
  • Зелень (кріп, петрушка) – 1 пучок.
  • Вода – 1 склянка.
  • Соєвий соус – 4 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Оцет (або лимонний сік) – 1 ст. л.
  • Олія – 2 ст. л.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Часник – 5 зуб.
  • Перець духмяний – 0,5 ч. л.
Приготування:

Мідії розморожувати спеціально не потрібно, просто промийте їх в холодній воді. Розмір мідій може бути 100/200 або 200/300.

У невелику каструльку наливаємо рослинне масло, оцет і соєвий соус. Додаємо лавровий лист, сіль, цукор і запашний перець. Хто любить гостре можна покласти трохи червоного перцю.

Вливаємо склянку гарячої води, доводимо до кипіння і всипаємо мідії. Мідії варити не більше 2 хвилин. Для більшої кількості мідій не потрібно робити багато маринаду, просто проваріть невеликими партіями в в тому ж маринаді.

Нарізаємо часник і зелень, всипаємо все до мідій. Додаємо нарізаний скибочками лимон і чекаємо, коли охолоне. Потім ховаємо в холодильник на 6-8 годин.

Мідії вже готові до вживання. Але все таки дочекайтеся ранку.

Про користь мідій читайте в СТАТТІ.

Вранці ви скажіть: нехай весь світ зачекає!

Натиснути