Готувати смачно та корисно досить легко. Існує безліч рецептів приготування мідій, але цей, мабуть, – самий простий і швидкий. Маючи в запасі мінімум інгредієнтів, ви зможете приготувати смачну закуску для любителів морепродуктів. Ділимося з Вами рецептом “Мариновані мідії в соєвому соусі”.
Час приготування – 20 хв.
Час маринування – 4 години.
Кількість порцій – 2.
Інгредієнти:
- Мідії – 400гр.
- Зелень (кріп, петрушка) – 1 пучок.
- Вода – 1 склянка.
- Соєвий соус – 4 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Оцет (або лимонний сік) – 1 ст. л.
- Олія – 2 ст. л.
- Лимон – 0,5 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Часник – 5 зуб.
- Перець духмяний – 0,5 ч. л.
Приготування:
Мідії розморожувати спеціально не потрібно, просто промийте їх в холодній воді. Розмір мідій може бути 100/200 або 200/300.
У невелику каструльку наливаємо рослинне масло, оцет і соєвий соус. Додаємо лавровий лист, сіль, цукор і запашний перець. Хто любить гостре можна покласти трохи червоного перцю.
Вливаємо склянку гарячої води, доводимо до кипіння і всипаємо мідії. Мідії варити не більше 2 хвилин. Для більшої кількості мідій не потрібно робити багато маринаду, просто проваріть невеликими партіями в в тому ж маринаді.
Нарізаємо часник і зелень, всипаємо все до мідій. Додаємо нарізаний скибочками лимон і чекаємо, коли охолоне. Потім ховаємо в холодильник на 6-8 годин.
Мідії вже готові до вживання. Але все таки дочекайтеся ранку.
Про користь мідій читайте в СТАТТІ.
Вранці ви скажіть: нехай весь світ зачекає!