Травень і шашлики – це практично слова-синоніми. Традиційно більшість з нас на травневі свята відкривають сезон весняно-літніх пікніків. Ми в свою чергу, підготували для Вас добірку рецептів з риби і морепродуктів для відкритого вогню. Відкривають нашу збірку – “Восьминоги на грилі з соусом “Айолі”.
Насичений смак, неймовірний аромат… Це все восьминоги на грилі – ідея безумовно гідна меню дорогого ресторану.
Восьминіжки розморозити, промити і в разі потреби очистити від плівки.
Для приготування маринаду з’єднайте оливкову олію, сік 1 лимона, подрібнений часник, сіль і перець, трохи чебрецю. Восьминоги залийте маринадом і приберіть в холодильник на 2-4 години.
Коли морепродукти замаринувалися, нанизати на дерев’яні шпажки та покласти на гриль, смажити до рум’яного кольору. В середньому 6 хвилин буде достатньо. Не забувайте перевертати!
Приготування соусу:
Часник очистіть і поріжте на невеликі шматочки, покладіть у чашу для блендера, посипати дрібкою солі. Перетріть блендером.
Відокремте жовтки від білків, додайте жовтки в чашу з часником. Перемішайте жовтки з часником до отримання однорідної консистенції. Додайте трохи гірчиці та знову перемішайте суміш для отримання однорідної консистенції. Рекомендуємо використовувати не дуже гостру або навіть солодку гірчицю.
Додайте оливкову олію, продовжуючи постійно перемішувати, поки маса не стане повністю однорідною.
Додайте сік половини лимона і продовжуйте змішувати соус, поки його консистенція знову не стане однорідною. Готовий соус можна зберігати в холодильнику в закритій банці протягом 3-4 днів.
Подавати з соусом. Смачного!
Як очистити від плівки Довести до кипіння воду, зняти з вогню. Викласти восьминоги і потримати 1 хвилину. Після відразу добре промити під холодною водою.
Рекомендації Після того, як ви приготували ніжного восьминога, вам потрібно дати йому відпочити і охолонути до кімнатної температури. Аромат диму вугілля і дерева – це те, що дає восьминогу на грилі унікальний смак.